Mette Wasenius Johansen fant drømmejobben i Bugøynes på Lærerjobb.no.
Mette Wasenius Johansen fant drømmejobben i Bugøynes på Lærerjobb.no.

Fersk rektor med kjærlighet for bygda

#ANNONSE
Mette Wasenius Johansen forelsket seg i Bugøynes i Sør-Varanger for tjue år siden. Nå har hun funnet drømmejobben i bygda via Lærerjobb.no.

Bugøynes er en liten bygd og som andre småsteder har de hatt utfordringer med fraflytting og gjennomtrekk av ansatte. I vår måtte de søke etter ny rektor ved oppvekstsenteret, etter at den forrige sluttet etter bare to år. Wasenius Johansen øynet muligheten.

– Da jeg flyttet hit fra Moss for 20 år siden var aldri planen å bli værende, men så møtte jeg mannen min og trivdes veldig godt ved skolen her, sier hun.

Som lærer blir man fortalt hvilke regler man skal følge, men nå ligger mer av ansvaret på meg. Det er selvfølgelig utfordrende, men også veldig spennende.

Mette Wasenius Johansen

– Nå har jeg en tett tilknytning til stedet og ønsker å gi skolen den tryggheten og den stabiliteten den fortjener, forklarer hun.

Den nye enhetslederen forteller at hun vil savne klasserommet, men at hun gleder seg til å ta fatt på sine nye arbeidsoppgaver.

– Jeg har alltid hatt klare meninger om hvordan en skole bør drives. Som lærer blir man fortalt hvilke regler man skal følge, men nå ligger mer av ansvaret på meg. Det er selvfølgelig utfordrende, men også veldig spennende, sier hun.

Johansen mener fordelen med å arbeide ved en skole i en liten bygd er at det gjør det lettere å bygge gode relasjoner til foresatte og elever. Hun ønsker å dra nytte av det, og gjøre seg tilgjengelig for elevene ved skolen.

- Min dør står alltid åpen. Jeg vil sørge for at også ledelsen har et godt og tett forhold til både foresatte og elever. Det er viktig for meg, sier hun.

– Etter jeg ble utnevnt som enhetsleder har jeg fått mange gratulasjoner av mennesker i lokalmiljøet. Jeg opplever å ha fått bygdas tillit og det setter jeg enorm pris på, sier hun.

Tekst: Bendik Agersborg Eriksen

Ser du etter nye medarbeidere?

En utlysning på Lærerjobb.no vises her:

  • Stillingskarusellen på Utdanningsnytt.no i 30 dager
  • Stillingen deles i sosiale medier
  • Lenke i nyhetsbrevet fra Utdanningsnytt til 155.000 medlemmer i Utdanningsforbundet
  • Stillingsutlysning på Lærerjobb.no

Om Lærerjobb.no

Lærerjobb.no er stillingsportalen for utdanningssektoren, og leveres og driftes av bladet Utdanning og Utdanningsnytt.no som utgis av Utdanningsforbundet. På Lærerjobb.no kan arbeidssøkere enkelt få oversikt over ledige stillinger innen barnehage, grunnskole, videregående skole, universitet, høgskole og øvrige undervisningssteder.

Annonsekontakt:
Mona Jørgensrud, [email protected], telefon 911 73 473