Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock

Magnus fikk lærerjobb i varmen

#ANNONSE
Magnus Hotvedt Rystad trengte ikke tenke seg om to ganger da han fikk høre at det var en ledig lærerstilling på Gran Canaria.

Rystad gikk inn i stillingen som lærer ved Den norske skolen Gran Canaria i august. Det var en rekke tilfeldigheter som førte til at et nytt kapittel i livet åpnet seg.

– Jeg følte et behov for å skifte miljø, så da jeg fikk høre av en kollega at det var ledige lærerstillinger på Gran Canaria, grep jeg muligheten.

Men læreren som opprinnelig er fra Andebu i Sandefjord kommune, var ikke alene om å ville jobbe på solrike Gran Canaria. Ryktene sa at det var over tusen søkere til de fem stillingene som lå ute på lærerjobb.no.

Det er spennende med et sceneskifte og å få nye erfaringer i et nytt land. Jeg gleder meg til hele opplevelsen, og forhåpentligvis kan jeg noen spanske gloser etterhvert.

Magnus Hotvedt Rystad

– Jeg føler meg heldig som kapret en av dem, sier Rystad.

Kjærlighet for musikk

Magnus Hotvedt Rystad har arbeidet som lærer i syv år. Nå har han satt seg på skolebenken igjen selv også, på spanskkurs.

– Det er spennende med et sceneskifte og å få nye erfaringer i et nytt land. Jeg gleder meg til hele opplevelsen, og forhåpentligvis kan jeg noen spanske gloser etterhvert, sier han.

I ungdommen var Rystad gitarist i flere band og kollegene ved Den norske skolen Gran Canaria skal ikke se bort ifra at det blir noe gitarklimpring fremover også. Og naturligvis skal han undervise i musikk.

– Ja, jeg er veldig glad i musikk. Det første jeg gjorde da jeg ankom var å kjøpe meg en gitar!

Skreddersydd for elevene

Som spesialpedagog er Rystad opptatt av relasjonen til elevene. Han forteller at han lenge har hatt en lidenskap for å hjelpe barn med spesielle behov og ønsker å videreføre dette arbeidet ved den nye arbeidsplassen.

– Spesialundervisningen her er veldig bra. Det er noe jeg virkelig setter pris på ved denne skolen. Her har jeg muligheten til å skreddersy undervisningen etter elevenes behov, sier han.

Skolen på Gran Canaria er en mindre skole med færre elever og derfor er det lettere å gi hver enkelt elev ekstra god oppfølging.

– Det er en stor fordel med mindre klasser når det gjelder oppfølging og god læring. Derfor gir denne skolen svært gode muligheter for å følge opp elevene skikkelig, avslutter han.

Tekst: Bendik Agersborg Eriksen

Ser du etter nye medarbeidere?

En utlysning på Lærerjobb.no vises her:

  • Stillingskarusellen på Utdanningsnytt.no i 30 dager
  • Stillingen deles i sosiale medier
  • Lenke i nyhetsbrevet fra Utdanningsnytt til 155.000 medlemmer i Utdanningsforbundet
  • Stillingsutlysning på Lærerjobb.no

Om Lærerjobb.no

Lærerjobb.no er stillingsportalen for utdanningssektoren, og leveres og driftes av bladet Utdanning og Utdanningsnytt.no som utgis av Utdanningsforbundet. På Lærerjobb.no kan arbeidssøkere enkelt få oversikt over ledige stillinger innen barnehage, grunnskole, videregående skole, universitet, høgskole og øvrige undervisningssteder.

Annonsekontakt: Mona Jørgensrud, [email protected], telefon 911 73 473