Kategori

Fem tips til deg som har vært i yrket noen år nå, som lærer eller leder

Det er ikke alltid en dans på roser å gå fra lærerstudiene til å utøve yrket, skriver Frank Aleksander Bræin, leder for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Han kommer her med noen tips til deg som har vært i yrket noen år.

Skole- og barnehagestart har kommet og gått. Tusenvis av spente barn og elever har gjennomført sine første uker i skoler og barnehager over det ganske land. Jeg er trygg på at de norske lærerne har gitt dem en varm velkomst og vil ta godt vare på dem det kommende året.

Men barna og elevene er ikke de eneste som er nye. Flere tusen nyutdannede lærere har unnagjort sine første uker i yrket. Å si at de har vært like spente som barna, er neppe en overdrivelse.

Det er nemlig ikke alltid en dans på roser å gå fra lærerstudiene til å utøve yrket. Omtrent seks av ti nyutdannede lærere i barnehage og skole forteller om et såkalt «praksissjokk» når de møter yrkeshverdagen.

Dette er en oppfordring til deg som har vært i yrket noen år nå, som lærer eller leder. Du kan være et viktig bidrag til at den nyutdannede på din skole eller i din barnehage får en god start i yrket, og at «praksissjokket» ikke blir en realitet for h*n. Her er noen konkrete tips til hvordan:

Les mer på Utdanningsnytt.no

Fem tips

Omtrent seks av ti nyutdannede lærere i barnehage og skole forteller om et såkalt «praksissjokk» når de møter yrkeshverdagen. Her er fem oppfordringer til deg som har vært i læreryrket noen år. Arkivfoto: Utdanning

Tilbake til oppføringen