Kategori

Lærer Reidar fikk fram Rune Andersens stemme

Læreren møtte en lydløs tredjeklassing. I løpet av de neste tre årene hjalp han eleven med å få både stemme og selvtillit.

44 år senere møter Utdanning de to i det som var det gamle klasserommet på Statsøvingsskolen i Kristiansand. På den andre siden av skolegården møttes de igjen da Rune Andersen ble student ved lærerhøyskolen, der Reidar Ringereide etter hvert ble øvingsskolerektor.

Den gamle barneskolen er i dag Mottaksskolen, for nyankomne elever med innvandrerbakgrunn. Lærer og elev har møttes en rekke ganger siden den gang, men det er likevel spesielt å være her i de gamle omgivelsene.

– Der satt du og var så stille. Ikke en lyd kom det fra deg, og du var så liten at det var så vidt hodet rakk over pulteplaten, forteller lærer Reidar inne i det lille klasserommet som telte 16 elever på det meste.

– Det er veldig rart å være her. Jeg husker klasserommet som kjempestort. Kateteret sto også på en avsats den gangen. Foran der satt jeg og våget ikke å ta stor plass, forteller Rune. Les mer på Utdanningsnytt.no

Lærer-Reidar

– Reidar Ringereide har hatt betydning for hele min personlighetsutvikling. Jeg opplevde at jeg fikk brukt ressursene mine og fikk anerkjennelse for det, sier Rune Andersen om sin favorittlærer. Foto: Tom-Egil Jensen

Tilbake til oppføringen