Ledig stilling:

Daglig leder Andøya Space Education

Søknadsfrist: 23.05.2022

Daglig leder Andøya Space Education

Andøya Space Education

Andøya Space Education ble opprettet i år 2000 for å inspirere og rekruttere neste generasjon romforskere, satellittkonstruktører og realfagslærere. Flere titalls tusen studenter fra hele verden har vært innom Andøya for å lære om eksotiske emner som romfart, raketter og astronomi. Mange av dem har endt opp med flotte karrierer innenfor romindustrien.

Nå, når Andøya Space er i ferd med å opprette en norsk og europeisk base for oppskytning av satellitter, står Andøya Space Education klar til å ta læringen til et nytt nivå.

Vi er derfor på utkikk etter deg som ønsker å være med å videreutvikle Andøya Space Education, du som har en visjon om hvordan fremtidens undervisning kan ta i bruk nye metoder og teknologier for å begeistre enda flere og dermed inspirere fremtidens utforskere, ingeniører og lærere.


Som daglig leder for ASE er du ansvarlig for pedagogisk, faglig og administrativ ledelse. Du har overordnet ansvar for økonomistyring og budsjettering, og du leder virksomhetens strategi- og utviklingsprosesser. I tillegg vil personalledelse, herunder HMS og arbeidsmiljø, være en del av ditt ansvarsområde.

Fakta om stillingen:

Fakta om stillingen:

Søknadsfrist: 23.05.2022

Arbeidsgiver: Andøya Space Education

Sted: Andøya

Stillingstittel: Daglig leder

Heltid / Deltid: Heltid

Ansettelsesform: Fast

Vi ser etter en trygg og tydelig leder med et genuint ønske om å tilrettelegge for vekst og utvikling både hos våre medarbeidere og for organisasjonen som helhet. Som leder for ASE vil du fungere både som mentor og veileder, og du vil ta strategiske beslutninger. Det er derfor viktig at du kan kombinere flere aspekter ved lederrollen og at du samarbeider godt både internt og eksternt opp mot våre samarbeidspartnere.

I tillegg til de nevnte kvaliteter, ønsker vi at du har økonomisk formal- eller realkompetanse.

Vi vil ha en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og ønsker oss kvalifiserte søkere med ulik bakgrunn.

Ønsket tidspunkt for tiltredelse: 1.august eller snarest mulig.

Arbeidsoppgaver

 • Ansvar for pedagogisk, faglig og administrativ ledelse i samsvar med mandat, mål og visjoner gitt av Kunnskapsdepartementet og Andøya Space
 • Lede virksomhetens strategi- og utviklingsprosesser
 • Overordnet økonomistyring og budsjettansvar
 • Personalledelse - HMS og arbeidsmiljø

Stillingen inngår i konsernets ledergruppe.

Kvalifikasjoner

 • Kan vise til dokumenterte lederegenskaper for teambuilding, strategi og nyskapning
 • Må kunne kombinere flere aspekter ved lederrollen, blant annet som mentor og veileder
 • Erfaring med å lede en kunnskapsorganisasjon kombinert med forretningsmessig drift og strategisk arbeid
 • Erfaring med utvikling- og innovasjonsarbeid
 • Pedagogisk utdanning, og gjerne realfaglig kompetanse kombinert med undervisningserfaringLederkompetanse på person- og systemnivåØkonomisk kompetanse (formal og/eller realkompetanse)
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne kreves,både på norsk og engelsk
 • Stillingen krever politiattest og sikkerhetsklarering

I tillegg er det ønskelig at du har

 • Kjennskap til norsk, og eventuelt internasjonal romvirksomhet
 • Innsikt i lov- og avtaleverket i arbeidslivet
 • Erfaring med prosjektarbeid

Personlige egenskaper

 • Analytisk
 • Sterk lederidentitet
 • Ekstrovert
 • Stor arbeidskapasitet
 • Gode samarbeidsevner
 • Genuint opptatt av videreutvikling, og å legge til rette for menneskelig vekst og utvikling

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende arbeid i et trivelig og dynamisk arbeidsmiljø i et konsern i vekst. Arbeidsstedet som er Andøya Space, kan tilby et aktivt internasjonalt miljø, lønn etter avtale, kollektiv pensjons- og forsikringsavtaler, mulighet for AFP, fleksibel arbeidstid og ulike velferdstilbud.

Kontaktinformasjon
Ketil Olsen, CEO & President Andøya Space AS, mobil 402 20 422 ,
e-post: ketil.olsen@andoyaspace.no

NAROM / Andøya Space Center - se video

Du kommer til elektronisk søknad ved å trykke her.

Søknadsfrist: 23. Mai 2022

Arbeidsgiver: Andøya Space Education

Andøya Space Education (ASE) er samlokalisert med Andøya Space og gjør aktiv bruk av den unike forskningsinfrastrukturen som er etablert på Andøya. I samarbeid med utdanningsinstitusjoner, bedrifter og andre har ASE i oppgave å initiere, utvikle og drive romrelaterte rekrutterings- og opplæringstiltak på alle utdanningsnivå innen realfag, teknologi og romvirksomhet. ASE arrangerer også kurs på master- og PhD-nivå, også med internasjonale forelesere.
ASE har ansvaret for driften av lærings- og opplevelsessenteret Spaceship Aurora som tilbyr et bredt spekter av opplevelser for alle aldersgrupper. I tillegg til undervisnings- og opplæringsarrangementer lokalt, er ASE også ansvarlig for en rekke romrelaterte aktiviteter rundt om i landet.

ASE har et nært samarbeid med den europeiske romorganisasjonen ESA, og gjennomfører oppdrag/aktiviteter både i Norge og Norden i deres regi.

For tiden er det 20 ansatte i ASE. Driften finansieres av en årlig statlig grunnbevilgning over Kunnskapsdepartementets budsjett, samt ved salg av tjenester.

Powered by Labrador CMS